Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

(Ne)Zapomeňte na Shakespeara!

Tahle dvojka přináší nový muzikál do HybernieV Divadle Hybernia uvádí zajímavé a neotřelé projekty, jako třeba Vivaldianno, Czech Cabaret Show  nebo muzikál Zpívání v dešti. Když jim Janek Ledecký před několika lety přinesl muzikál Iago, doporučili mu, aby příště zapomněl na Shakespeara a udělal pěknou komedii. A tak je Janek Ledecký poslechl, zamyslel se a vytvořil hudební komedii Zapomeňte na Shakespeara! a nabídl ji Divadlu Hybernia, které ji rádo přijalo. Už nyní je jasné, že se jedná o frontální útok na bránice přítomných diváků, neboť divadlo na divadle je zajímavým pohledem do tajemného světa herců a režisérů, zkrátka divadelníků.

Janek Ledecký v dialogu s WillemJanek Ledecký se na rozdíl od svého muzikálu Hamlet, kde si s chutí zahrál a zazpíval roli prince dánského Hamleta, či muzikálu Iago, kde výborně ztvárnil právě tuto zápornou postavu, posunul do role režiséra, takže mohl lépe zajistit, aby ve hře zůstaly ty zásadní momenty, které sbíral přes dvacet let, a přetavoval je právě do této hudební komedie, nebo chcete-li komediálního muzikálu. Hudebně se bude jednat o pestrou skladbu stylů - od rapu přes Beethovena až po nové autorské skladby Janka, kde ústředním motivem je překrásná píseň "Nedotýkejte se andělů".

Představují se vám AnděléPíseň "Nedotýkejte se andělů" jsem už od května 2023 zařadil do repertoáru svého letního open air turné, abych ji otestoval. Za skoro čtyřicet let mé kariéry se mi nestalo, aby písničku, která nezazněla v rádiu, v televizi a nebyla zveřejněná ani na sítích, se mnou od druhého refrénu zpívali všichni.“ upřesňuje překvapený Janek Ledecký. Tuto překrásnou skladbu si můžete poslechnout na Youtube kanálu Janka Ledeckého.

"Můžete si to přát, můžete se o to snažit, ale na Shakespeara, na Shakespeara se zapomenout nedá!" vysvětlil všem přítomným Janek Ledecký. A tak opět nevíme, zda na Shakespeara lze, nebo nelze zapomenout. To se dozvíme až na premiéře 28. října 2023 a na následujících představeních.

 

 

Janek Ledecký: "Dělal jsem to s velkým respektem k Willovi"

Janku, dočkal jsi se Shakespeara?
Já mám pocit, že je tu s námi od rána do večera, a není to pro nás jednoduché, on je velmi přísný. Ale asi se s námi dobře baví.

Michal Škvor zpovídá Janka LedeckéhoTvůj muzikál Hamlet obstál i u američanů, když prohlásili, že se tvé dílo přiblížilo Shakespearovu duchu mnohem více, než další inscenace, které znají.
Já jsem dodržel strukturu Shakespearových děl, a dělal jsem to s velkým respektem k Willovi. Já si za to nemohu přisvojovat žádné vavříny, protože dodnes tomu nerozumím, mám k tomu velký respekt, neboť sám vím, jak tenká hranice je mezi propadákem a velkým hitem. Že se klukovi ze Žižkova povedlo převyprávět Hamletův příběh muzikou, a že je to nejúspěšnější hudební převyprávění na světě, je zázrak. A mě to velmi těší, i když netuším, proč se to povedlo právě mně.

Nezbývá než muzikálu Zapomeňte na Shakespeara! popřát, aby byl úspěšným, a neplatila o něm píseň z muzikálu Hamlet "Dneska je naposled"!
Děkuji!

 

Co jsme na tiskovce ještě viděli
Janek Ledecký zkouší akustiku sálu Leona Černá a její sudičky Ivanka Korolová ztvární američanku I uklízečka umí nádherně zpívat
Jan Fanta vypadá skoro jako cabalero Václav Kopta našel Leonu Černou a vidí v ní anděla Tihle nás bavili Dva ředitelé pospolu
Sexybomba Míša Nosková Parta správná Janek Ledecký se svou kytarou Láďa Korbel je fakt drsnej

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.